headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Thailand rondreis: Langs de hoogtepunten van Thailand!

Bangkok – Kanchanaburi – Bangkok – Chiang Mai – Koh Samui

21 dagen, 20 nachten

Prijs vanaf € 1119,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Een complete rondreis van bijna drie weken die je laat kennismaken met een aantal hoogtepunten van Thailand.

 

Na enkele dagen in Bangkok ga je naar de indrukwekkende en beroemde ‘Bridge over de River Kwai’. Natuurlijk bezoek je de brug en maak je een treinreis over een stukje van de beruchte Birma-spoorweg. Per nachttrein reis je dan naar Chiang Mai in het noorden, vanuit waar je een driedaagse privé-trekking maakt.

 

Na deze inspanning kun je heerlijk uitrusten op het levendige eiland Koh Samui met veel gezellige winkels en restaurants. In combinatie met de mooie zandstranden en een tropische, groene omgeving maakt het dit eiland tot een perfecte bestemming voor een paar welverdiende dagen relaxen!


Dag 1: vertrek vlucht

Dag 2: aankomst in Bangkok, transfer naar je hotel

Dag 3: vrije dag in Bangkok
Dag 4: van Bangkok naar de River Kwai, bezoek Bridge over River Kwai en Mon dorpje
Dag 5: River Kwai, bezoek aan de Hellfire Pass, daarna vrije middag

Dag 6: River Kwai, vrije ochtend, daarna treinrit en transfer terug naar je hotel in Bangkok

Dag 7: vrije dag, per nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai (sleeper 2e kl., 18.00-07.15, airco)

Dag 8: ’s morgens aankomst in Chiang Mai, vrije dag

Dag 9: vrije dag in Chiang Mai

Dag 10: vertrek vanuit Chiang Mai, start trekking, overnachting bij Karen bergstam

Dag 11: trekking, zwemmen bij een waterval, overnachting in junglekamp

Dag 12: trekking, tocht per bamboeraft, terug naar je hotel in Chiang Mai

Dag 13: vrije dag in Chiang Mai

Dag 14: vlucht van Chiang Mai naar Koh Samui, verblijf in strandhotel

Dag 15 t/m 19: vrije dagen op Koh Samui, verblijf in strandhotel

Dag 20: transfer naar het vliegveld van Koh Samui, terugvlucht (exclusief)

Dag 21: aankomst

Prijs vanaf € 1119,- p.p.

Inbegrepen: transfer bij aankomst in Bangkok op eerste dag en bij vertrek uit Koh Samui op laatste dag, 13 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 1 overnachting in de trein, 2 overnachtingen op basis van volpension in drijvend hotel & diverse excursies bij de River Kwai, 2 zeer eenvoudige overnachtingen inclusief maaltijden bij lokale bergstam en in junglekamp, tijdens de trekking bij Chiang Mai, treinticket van Bangkok naar Chiang Mai en een binnenlandse vlucht Chiang Mai – Koh Samui en Koh Samui – Bangkok

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht, niet genoemde transfers van en naar vliegveld & treinstation, 1-persoonstoeslag indien van toepassing, hoogseizoentoeslag indien van toepassing (op aanvraag), slaap/lakenzak, klamboe, lokale belastingen, fooien, overige maaltijden, overige entreegelden en persoonlijke uitgaven

 

Categorie trekking: licht/medium

 

Periode: Deze rondreis kan grotendeels het hele jaar door gemaakt worden. Houd wel rekening met het regenseizoen voor je strandverblijf. De beste reistijd voor Koh Samui is van half december tot en met september, met tussen juni en september af en toe een tropische regenbui.

 

Maar daarna, van oktober tot half december is hier het echte regenseizoen, dus als je vooral komt om te relaxen in de zon en te zwemmen, snorkelen of duiken, dan raden we oktober en november af want dan kan een strandverblijf dus letterlijk in het water vallen! Voor deze periode adviseren we een strandverblijf aan de westkust, bv de kraakheldere wateren van Khao Lak!

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan de prijs voor de hotelovernachtingen hoger (of soms lager) zijn. Als je deze rondreis bij ons aanvraagt, krijgt je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

 

Tijdens je verblijf in Thailand reserveren we verschillende middenklasse hotels. Ons standaardhotel in Bangkok ligt middenin het centrum, vlakbij het Grand Palace en op loopafstand van de beroemde Khao San Road. Bij de River Kwai verblijf je in de River Kwai Jungle Rafts, een eenvoudige maar zeer sfeervolle accommodatie met op vlotten gebouwde kamers.

 

Tijdens de privé-trekking vanuit Chiang Mai overnacht je de eerste nacht in hutten bij een lokale bergstam en de tweede nacht in een junglekamp aan een rivier. Een unieke ervaring! Op het eiland Koh Samui verblijf je in een gemoedelijke accommodatie aan het mooie Lamai strand aan het zuidoostkust van Koh Samui. Een heerlijk verblijf op dit tropische eiland!

 

Op sommige plaatsen bieden we verschillende hotels aan. Onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Thailand.

 

Thailand hotelsThailand hotels Thailand-Samui, laguna Resort

 

 

 

 

 

 

Bezoek aan Ayutthaya vanuit Bangkok

Prijs € 52,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Thailand excursie Ayutthaya

Een unieke manier om de stad Ayutthaya te bekijken is deze dagexcursie per bus en boot in een internationale groep! Je vertrekt ’s morgens vroeg per bus vanuit Bangkok en begint de dag met een bezoek aan Bang Pa-In, het voormalige zomerpaleis van de koning.  (meer…)

Fietsen rondom Chiang Mai

Prijs € 32,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Thailand excursie rondom Chiang Mai

Deze fietstocht is een unieke manier om de landelijke omgeving van Chiang Mai te verkennen! Rond half negen ’s ochtends word je opgehaald bij je hotel en rijd je naar een klein, traditioneel dorp, op ongeveer 20 minuten van Chiang Mai. Dit is het startpunt van de fietstocht. Je rijdt over smalle plattelandsweggetjes waar je bijna geen verkeer tegen komt.

 

Onderweg kom je door kleine dorpjes, langs rijstvelden en rijd je door een prachtig heuvelachtig gebied met schitterende uitzichten. Geniet van het landelijke leven, wie weet zie je een waterbuffel de weg oversteken, of lokale kinderen vreemd opkijken bij het zien van een westerse toerist. Via een mooie route rijd je uiteindelijk terug naar het startpunt waar je rond half drie aankomt.


inbegrepen:
fietshuur, begeleiding van Engelstalige gids, water en snacks

 

vanuit: Chiang Mai

duur: circa 5 a 6 uur

vertrek: 08.30 uur

privé/groep: seat-in, in internationale groep, minimaal 2 personen

Kookles Thai-style in Chiang Mai

Prijs € 30,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Thailand excursie Kookles Thai-style in Chiang Mai

Wat is er leuker dan een Thaise kookles te krijgen in het land zelf? Natuurlijk is het ook in Chiang Mai mogelijk om de geheimen van de Thaise keuken te leren kennen! (meer…)

Raften bij Chiang Mai

Prijs € 54,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Thailand excursie, raften

Je beleeft een echt avontuur als je kiest voor deze excursie! Tijdens een rafttrip giert de adrenaline door je lijf terwijl je verschillende stroomversnellingen bedwingt. (meer…)

Chiang Rai en de Gouden Driehoek

Prijs € 44,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Thailand excursie Chiang Rai en de Gouden Driehoek

Tijdens deze excursie in internationale groep bezoek je samen met je Engelstalige gids in een volle dag Chiang Rai en de Gouden Driehoek, een korte samenvatting van de 4-daagse bouwsteen naar naar de Gouden Driehoek. (meer…)

Dag 1: vertrek van je vlucht

 

Dag 2: aankomst Bangkok, transfer naar je hotel
Na aankomst op de luchthaven na de lange vliegreis, zul je blij zijn dat er iemand op je staat te wachten om je naar je hotel voor de eerste 2 nachten te brengen. Je kunt vanmiddag bijvoorbeeld naar de gezellige Khao San Road of het kleurrijke Grand Palace wandelen.

 

Dag 3: vrije dag in Bangkok
Je vrije dag in Bangkok kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. Maak bijvoorbeeld een boottochtje over de Chao Praya rivier en bezoek een paar van de mooie tempels. OutSight biedt in en vanuit Bangkok een aantal leuke excursies aan die je voor vandaag kunt boeken. Wat denk je bijvoorbeeld van een leuke fietstocht, een kookexcursie of een bezoek aan de tempelstad Ayutthaya? Kijk bij ‘excursies’ voor alle mogelijkheden.

               

Dag 4: van Bangkok naar de River Kwai, bezoek Bridge over River Kwai en Hellfire Pass
Je vertrekt vandaag vanuit Bangkok naar Kanchanaburi. Onderweg bezoek je de  oorlogsbegraafplaats, waar meer dan 6000 gevangenen hun laatste rustplaats vonden. Hierna reis je verder naar de wereldberoemde Brug over de River Kwai, gebouwd door vroegere krijgsgevangenen. Na de lunch breng je een bezoek aan het Hellfire Pass monument, misschien wel het meest indrukwekkende oorlogsmonument bij Kanchanaburi.

 

Dag 5: River Kwai, bezoek aan Mon dorpje, daarna vrije middag
Na het ontbijt bezoek je een Mon dorpje, waar een Mon Hill Tribe woont. De middag is vrij om zelf te besteden, je kunt prachtig wandelen en genieten van de omgeving. Als je wilt, kun je voor vanmiddag ter plaatse een excursie bijboeken. Kies bijvoorbeeld voor een kanotocht of een bamboe-rafting trip. Het diner en overnachting is weer in de River Kwai Jungle Rafts of het Resotel.


Dag 6: River Kwai, vrije ochtend, daarna treinrit en transfer terug naar je hotel in Bangkok
De ochtend heb je vandaag vrij. Na de lunch maak je een treinreis op de Death Railway. Hierna word je weer naar je hotel in Bangkok gebracht.

 

Dag 7: vrije dag in Bangkok, per nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai
Vandaag heb je een vrije dag in Bangkok en kan je de dingen doen & zien waar je eerder geen tijd voor had. ’s Avonds stap je op de nachttrein (sleeper 2e klasse, 18.00-07.15, airco), die je naar Chiang Mai in het noorden van het land zal brengen.

 

Dag 8: aankomst in Chiang Mai, vrije dag
Vanmorgen kom je al vroeg aan in Chiang Mai. Je neemt zelf een taxi naar je hotel, waar je de bagage kunt achterlaten totdat het tijd is om in te checken. Je kunt alvast wat van de omgeving gaan bekijken. Huur bijvoorbeeld een fiets zodat je in je eigen tempo langs een aantal van de eeuwenoude tempels met gouden daken kunt rijden. Wandel vanavond naar de beroemde nightmarket voor leuke souvenirs, Hier kun je je onderhandelingstechnieken goed oefenen!

 

Dag 9: vrije dag in Chiang Mai
Vandaag heb je een hele dag om de stad en haar omgeving verder te verkennen. Breng in elk geval een bezoek aan de bekende Wat Doi Suthep tempel die boven op een berg is gebouwd. De Wat Doi Suthep is een echte pelgrimsplaats voor de Thai, omdat er wordt gezegd dat er een schouderbeen van Boeddha ligt. De tempel kan bereikt worden via de zogenaamde Dragon Stairs, een trap met wel 300 treden, afgezet door 2 reusachtige mythische slangen.

 

Het verhaal gaat dat als je de lange trap driemaal zonder onderbreken kunt beklimmen, je verzekerd kunt zijn van een zorgeloos bestaan. Vanuit Chiang Mai biedt OutSight een aantal leuke excursies aan, wat denk je bijvoorbeeld van een leuke fietstocht door de omgeving of een avontuurlijke dag in de bergen? Kijk bij het tabblad ‘excursies’ bovenaan deze pagina voor alle mogelijkheden!

 

Dag 10: vertrek vanuit Chiang Mai, start trekking, overnachting bij Karen bergstam
Vanmorgen vertrek je per pick-up truck vanuit Chiang Mai. Onderweg stop je bij een lokale markt waar de gids eten inkoopt voor de trek. Hier kun je zelf ook nog wat laatste inkopen doen. Daarna loop je in ongeveer 1,5 uur naar een Shan dorp voor de lunch.

 

Vanuit hier wandel je in ongeveer 2,5 uur door de dichte jungle naar een Karen dorp waar je overnacht bij deze kleurrijke bergstam. De frisse buitenlucht maakt hongerig, de gids kookt een lekkere avondmaaltijd voor je. Daarna is het tijd om je hut op te zoeken voor de overnachting.

 

Dag 11: trekking, mogelijkheid tot zwemmen bij een waterval, overnachting in junglekamp
Na het ontbijt wandel je in ongeveer een uur naar een olifantenkamp en maak je, als je dat wilt, een rit op de rug van een olifant. Vervolgens loop verder in ruim een uur langs plantages en rijstvelden naar een volgend dorp waar de gids de lunch klaarmaakt. Na de lunch loop je bergafwaarts naar een junglekamp aan een rivier voor de tweede overnachting. Hier kun je lekker uitrusten en zwemmen terwijl de gids de avondmaaltijd bereid. Je overnacht vanavond in het junglekamp.

 

Dag 12: trekking, tocht per bamboeraft,, terug naar je hotel in Chiang Mai
Vandaag volg je, na het ontbijt, de rivier tot de plaats waar je op een bamboevlot stapt en de rivier afzakt. Na de lunch ga je terug naar je hotel in Chiang Mai waar je aan het eind van de middag aankomt.

 

Dag 13: vrije dag in Chiang Mai
Vandaag heb je nog een hele vrije dag in Chiang Mai. Geniet van het comfort van een echt hotelbed na de twee eenvoudige overnachtingen. Bezoek vandaag de plaatsen waar je eerder geen tijd voor had, of kies voor een leuke excursie!

 

Dag 14: vlucht van Chiang Mai naar Koh Samui, verblijf aan het strand
Je vliegt vandaag vanaf Chiang Mai naar het tropische eiland Koh Samui. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je vandaag misschien al een eerste duik nemen, een lekkere strandwandeling maken of gewoon een boek lezen op het strand. Koh Samui is redelijk toeristisch, maar omdat het op het eiland niet is toegestaan om gebouwen hoger te bouwen dan de palmbomen wordt het uitzicht nergens verpest door hoge hotelgebouwen.

 

Dag 15 t/m 19: vrije dagen op Koh Samui, verblijf aan het strand
Tijdens je dagen aan het strand mag alles, maar er hoeft niets! Je kunt relaxen bij het zwembad van je hotel of op de ligbedden aan het strand, maar ook als je wat meer actie wilt heeft Koh Samui genoeg te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Big Boeddha tempel of de Na Muang waterval. Of maak een boottocht rond het eiland.

 

Dag 20: transfer naar het vliegveld van Koh Samui, einde rondreis
Vandaag word je naar het vliegveld gebracht, waarna deze rondreis ten einde is. Je kunt vanuit Koh Samui (via Bangkok) naar Nederland vliegen. Heb je nog wat langer de tijd? We kunnen deze rondreis helemaal naar jouw wensen aanpassen!

Prijs vanaf € 1119,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 16 bouwstenen »
Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider