headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in Thailand

 

Waarschijnlijk reis je tijdens je rondreis minimaal een keer met de trein. Door een groot deel van Thailand zijn prima treinverbindingen! Bij de bouwsteen per trein naar het noorden reis je met de dagtrein, waardoor je van het landschap kunt genieten en van de kleine plaatsjes die je onderweg tegenkomt. Voor de langere afstanden (bijvoorbeeld tussen Bangkok en Chiang Mai in het noorden of tussen Bangkok en Surat Thani in het zuiden) kun je kiezen voor de efficiënte nachttrein. Dit is een prima manier om lange afstanden af te leggen zonder tijd te verliezen! Wij reserveren een bed in de tweedeklasse coupé, dit is een lange coupé met stapelbedden. Door je gordijntje dicht te doen, creëer je wat privacy voor jezelf. Er is airco in de trein, dus je kunt prima slapen. Tenzij je lang bent, de bedjes zijn dan misschien wat klein…………

 

Thailand-binnenlandse vluchtIndien je iets minder tijd hebt en toch het hele land wilt zien, raden we je aan om een binnenlandse vlucht te boeken. De prima, dagelijkse verbindingen tussen de verschillende luchthavens van Thailand kunnen een hoop reistijd besparen! Dit is bijvoorbeeld een aanrader als je vanuit Chiang Mai in het noorden naar een van de strandbestemmingen wilt reizen.

 

 

Vanuit Chiang Mai bieden we ook een leuke fly-drive aan, waarbij je de regio rond de Gouden Driehoek per eigen huurauto verkent. De huurauto wordt bij je hotel afgeleverd waarna je zelf op pad gaat! De verlichting op de lokale wegen is vaak slecht, dus het wordt afgeraden om in het donker te rijden. Gelukkig zijn de afstanden tijdens deze bouwsteen niet groot waardoor je ruim de tijd hebt om overdag op je gemak van A naar B te rijden.

 

Thailand-tuktukBinnen de steden kun je eenvoudig gebruik maken van een taxi of een tuk-tuk. Een ritje per tuk-tuk door Bangkok hóórt bij een reis door Thailand, en kan een groot avontuur zijn! We raden je aan om steeds een visitekaartje van je hotel bij je te dragen. Hier staat ook altijd de naam van je hotel in het lokale schrift, handig als je chauffeur misschien niet zo goed engels spreekt.

 

 

Contact
close slider